To-do-list…

Det är ”lite” att tänka på innan man lämnar landet. Och listan verkar bara bli längre och längre och man kommer på ännu fler saker som måste fixas.

Men en sak i taget. Och så bocka av på listan. Family One har ju gift sig nyligen och prästen hade glömt att skicka in vigselbeviset så att namnändringen kunde göras. Tidsplanen höll på att gå åt pipan, men Skatteverket var snabba och löste det. *phu*

Alla pass måste vara färska så att vi inte behöver åka hem och göra nya på ett tag…. vem vet vi kanske stannar där för alltid?

En annan sak är att man har mer saker än man tror. MYCKET mer saker än man tror. Att få bort allt utan att saker går till spillo tar en stund, man vill ju inte bara hiva allt på tippen, både för naturens skull (*respekt för Moder Jord*) men också för plånbokens skull. Det känns lite extra skönt i kroppen när man vet att någon annan kommer att använda och kanske älska ens gamla saker.

ReTuna återbruksgalleria är väldigt bra, dit kan man åka och lämna saker så att de återanvänds. De har även sopstationen bredvid där man kan kasta (sortera!) det som är trasigt eller som ingen annan förmodligen vill ha.

Stadsmissionen, Kvinnojouren Moa eller såna där boxar som står på ICA Ekängen är annars enkla ställen att lämna kläder o dylikt till.

Ett annat hett tips då du vill bli av med saker är Butiksloppis i Folkesta. (En franchise som även finns i andra städer, se länk) Här prissätter man själv sina varor hemma och skriver sedan ut deras prislappar på plats. Du hyr ett skåp för 199 kronor per vecka och de sköter all försäljning. Du följer allt smidigt i en app – kul men kräver lite mer tid och att du ser till dit skåp och piffar i det cirka en gång i veckan.

 

Länk till Butiksloppis

Länk till ReTuna

Länk till Kvinnojouren MOA

Länk till Eskilstuna stadsmission

Annonser

2 kommentarer Lägg till

 1. F.Johansson skriver:

  Tänk på att ni ordnar med rätt visa.
  Turist bara 1 månad kan förlängas med 1 månad.Det har blivit allt svårare att stanna länge i Thailand utan rätt visa.
  Lycka till!
  En som bott i Thailand.

  Gilla

  1. husikamala skriver:

   Tack, vi kollar upp allt noga. =D

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s