Familjen lämnar Sverige för sin dröm i Thailand

Mamma, pappa, son och dotter. En nybyggd villa, hund, två bilar och fasta arbeten sedan länge. Nu säljer familjen Hallkvist allt de äger och har och flyttar till Thailand.

 

Det nygifta paret Kamilla och Samuel Hallkvist väljer att följa sin dröm. Han säger upp sig efter 17 år på Volvo och hon väljer att ta tjänstledigt från sitt arbete på kommunen som handledare för ensamkommande flyktingbarn.

– Det känns häftigt, härligt och lite läskigt, säger Samuel. Man har en trygghet här och man vet hur allt fungerar. Vi har ju bara turistat i Thailand och då i synnerhet på Kamala Beach dit vi flyttar. Nu ska vi åka dit och bosätta oss, kanske för evigt.

Barnen Julia och Theodor, på 12 respektive 10 år, börjar den svenska skolan Sanuk som finns på fyra olika ställen i Thailand, Hua Hin, Huay Yang, Koh Lanta och Kamala Beach (Phuket). Här tar de emot från förskoleklass ända upp till nionde.

– Klasserna är små och kan variera beroende på säsong, då folk bor olika länge i Thailand, berättar Kamilla.

Båda barnen är spända och tycker att det känns tryggt att gå på samma skola. Även deras två kusiner med föräldrar befinner sig på samma plats och de gör resan tillsammans.

– Vi var där och hälsade på för ett halvår sedan, så vi vet hur skolan ser ut, säger Julia.

– Ja, de har gymnastiklektionerna på stranden ibland, fyller Theodor i med ett leende.

Många pratar om och vill flytta till varmare breddgrader, men hur får man modet?

– Som sagt, vi var där på semester för ett halvår sedan. Vi hade det bra och började av någon anledning att googla på affärsöverlåtelser och hotell som var till salu. Vi åkte till och med och kollade på några ställen. Vi har väl egentligen aldrig talat om eller känt att det här var vad vi vill göra, säger Samuel med ett skratt. Det bara blev så, jag vet inte om vi är modiga eller tokiga?

– Ja, fortsätter Kamilla. Vi hörde av oss till Pierre Hammar som vi hade hyrt boende av för många år sedan och han hade ett café till salu. Vi kikade på det och det var fint, men inget vi riktigt gick igång på. Men så kom det fram att han hade två verksamheter till… Han hyr ut motorcyklar och mopeder och likaså boenden till turister. Det sistnämnda nappade vi riktigt på!

Familjen åkte hem efter en skön 14-dagars semester men kunde inte riktigt släppa tanken på att åka tillbaka.

– Ett par månader senare kom Pierre till Sverige, vi skrev på papper och satte ut huset till försäljning! Så visst är det lite av en spontangrej. Men husförsäljningen gick på några veckor, vi har sålt allt utom det som får plats i två resväskor per man och vi har madrasser på golvet de sista veckorna. Sedan har vi ungefär två veckor som vi huserar in hos oss svärmor innan det är dags för avfärd. Klart att vi kommer att sakna släkt och vänner, prylar är bara prylar och inget man kommer att tänka på överhuvudtaget. Men några minnen har vi sparat i en låda som vi stuvar undan hos våra föräldrar.

Hela familjen ser fram emot en spännande resa med nya möten, varmt klimat och häftiga smaker och dofter. Kamilla och Samuel är ense om att mottot; du lever bara en gång, är något att ta fasta på. De ser sig inte som några speciellt äventyrliga personer som brukar ta risker, utan är en ganska vanlig Svenssonfamilj som uppmanar andra att våga. De har alltid gillat att resa, äta god mat, umgås vid grillen med vänner och att göra spontana, mindre upptåg.

– Men nu ta mig tusan, skrattar Kamilla. Nu tar vi vårt pick och pack och drar ut på vårt livs äventyr. Om det mot förmodan inte blir som vi har tänkt, så finns Sverige alltid kvar, eller hur?

 

Julia (till höger) med sin kusin Calissa som också följer med i flytten.

Samuel flyttar till Thailand snart.
Samuel är hemmafixaren
Kamilla ser fram emot Thailandsresan men inser att hon kommer att sakna sina nära och kära.
Kamilla ser fram emot Thailandsresan men inser att hon kommer att sakna sina nära och kära.

Theodor bor snart i Thailand med familjen.

Theodor byter hemmaplan mot bortaplan.

Annonser

4 kommentarer Lägg till

  1. husikamala skriver:

   Mycket spännande! =D Vi längtar verkligen nu och månadsskiftet närmar sig med stormfart.

   Gillad av 1 person

 1. mickemys skriver:

  Vi kommer att bo 3 månader i Khao Lak nu i vinter. Driver en Golfrestaurang utanför Örnsköldsvik på somrarna.

  Gilla

  1. husikamala skriver:

   Vad härligt, Kao Lak är ett fantastiskt ställe! Lycka tiil =D Kom förbi på en fika om ni ska till Kamala.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s