Det bästa med Thailand?

Det frågar alla! Och svaren ser ut så här från några olika familjemedlemmar. 

OBS! Citaten är från barnen och resten är de vuxnas tankar.

”Att det är varmt.”

– Calissa 7 år, Family Two

Den största anledningen till flytten är förstås klimatet – att ha denna ljuvliga värme. Inte en enda blöt vante, termobyxa eller ruta att skrapa fri från is, så långt ögat kan nå. Inte nu, inte om en månad eller om två. Det blir däremot varmare, mycket varmare. ☀️

”Vattenmelon-shake. Stranden, havet, värmen och… ja, egentligen allt. Det är svårt att förklara.”

– Theodor 10 år, Family One

Ja, du kan bada. På riktigt, bada och det är skönt. Inte tvångsdoppa för att snabbt springa upp igen. Nej, här kan du ligga i hur länge som helst i både poolen och i havet. Havet, som idag var varmare än luften. Efter en lång stund i  plurret låg alla i strandkanten med halva kroppen i vattnet och resten i den varma, sköna solen. Det var så himla ljuvligt… så löjligt jäkla ljuvligt!

Vatten i all ära, det dricker vi massor av, men vi drar även i oss massor av frukt-shakar. Alltså ren frukt och is krossad. Mums-filli-babba! Gott OCH nyttigt.

”Att thaimaten finns här.”

– Elias 9 år, Family Two

Maten är sjukt bra. Nästan allt är galet gott. Gillar man lite hetta är smakkombinationerna med chili och lime oslagbara. Det har ätits Pad thai i tusen och en olika varianter, mumsats färska skaldjur med peppar och vitlök och olika soppor med kyckling, räkor, glasnudlar, med och utan coccosmjölk. Det thailändska köket är magiskt och får det att rinna i munnen av bara tanken…Pad thai
 är risnudlar, groddar, vitkål/morot och du väljer räkor, fläskkött eller kyckling till. Den har en söt sås och älskar smakkompisen lime toppad med krossade jordnötter. Detta är något som alla familjemedlemmar älskar!

Det finns massor av goda soppor och du väljer om du vill ha tex räkor, seafood, vegetariskt eller kyckling, samt hur starkt du önskar.

Här har du ICA’s förenklade recept på Pad thai
Foto: Pixabay

#hyrahus #thailand #flyttautomlands #resamedbarn #phuket #kamalabeach #hyrahusithailand #Flyttautomlandsmedbarn #houseinphuket #houseinkamala #susannaperämäki #janneperämäki #kamillahallkvist #samppa #thaimat #padthai #samuelhakkarainen #eskilstunakuriren #familjerpåäventyr

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s