Svenska skolan i Kamala

Nu har barnen börjat på Sanuk efter hela tre månaders sommarlov. Det var spännande (och skönt!) för både barn och vuxna.

Skolan tar emot barn från förskoleklass och ända upp till 9:an. Just nu består skolan av våra fyra barn från Family One och Two samt tre andra barn. 7 elever på hela skolan alltså – snacka om lyx!

Till högsäsongen är det dock fullt, då blir det totalt cirka 30 barn i olika åldrar och fler finns på väntelistan. Fröken Anita och rektor Petra får då utökat med ytterligare två lärare.

På skolan får man arbeta fritt och på sin egen nivå, och självklart efter den svenska läroplanen. Man har sin egen plats och låda med sitt namn på men kan ibland sitta och arbeta där man själv tycker att det passar. Nivån anpassas och när de märker att man kan något extra bra får man lagom utmaningar så att undervisningen blir stimulerande.

Rektor Petra har sin dotter Ebba på 13 år i skolan, som precis som Julia, studerar via Sofia distans. Det är ett program som tjejerna kör via nätet och där rektorn fungerar som deras handledare. All planering och hur de lägger upp sin studietid är upp till flickorna själva. De är väldigt duktiga och tar sina studier på på största allvar. Tänk att en 12 och en 13-åring kan ta ett sådant stort ansvar, wow!

Fröken Anita är en pigg, härlig 58-åring. Själv varnar hon för att hon kan vara lite tokig (på ett bra sätt!) och det kan alla barnen redan skriva under på. 

De är också väl överens om att det här är en riktigt bra skola som de hamnat på!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s