Tips inför långflygningar

Det kan vara tungt  att sitta stilla länge vid långa flygningar. Men här kommer konkreta tips som gör det roligare!

Sovtips: Investera i en skön nackkudde för runt 379:-, OBS! inte de uppblåsbara, utan de mjuka. Det är SÅ värt det. Vem vill komma fram med nackspärr eller noll sömn? Eller det värsta av allt, vakna av att man ligger och dreglar emot den okände resenären bredvid! (Kan ha hänt!) 
Åk gärna under lågsäsong om du kan, då får du ofta flera säten för dig själv att breda ut dig på. Tveka inte att hugga en bättre plats under färden än den du bokat, om det finns ledigt – först till kvarn.

Ta en åksjuketablett, typ Postafen. Du slipper illamående och blir sömnig (läs; dödstrött och slocknar direkt!) Ok för både barn och vuxna. 

Kolla på film: ofta ingår hörlurarna men på vissa flighter får du köpa till dem. Snåla inte! Att dra av en film på två timmar underlättar garanterat din resa! Till barnen kan man ladda ner filmer på paddan. Annars köper du lurar till dem också. Förmodligen den bästa investeringen du gör för att främja en lugn resa.

Sitt strategiskt: är ni en familj med barn = syskon som (gillar att?) kivas? Regeln lyder, alltid en vuxen emellan! 😄 Här kan även mutor under färden eller belöningar vid ankomst vara okej.

Rör på dig: fast du inte känner att du behöver. För det behöver du. Passa på att stretcha lite lagom i toakön och snicksnacka med någon annan pratsjuk.

Vid eventuella mellanlandningar: Se det inte som ett väntande. Strosa i butiker, lukta, känn på produkter, tala med folk och se vart de är på väg. Talar man tillräckligt länge finner man (nästan!) alltid en gemensam nämnare.

Ät och drick något gott, ta vara på det, njut och tänk att du är på restaurang – inte att du väntar på att åka vidare.

Shoppa något i taxfreen och unna dig något utöver det vanliga. Det är semestermood!

Packa lätt: res helst bara med handbagage om du kan. Du slipper tiden att checka in väskor och att vänta vid rullbandet när du väl anlänt till din destination. Och ärligt, hur mycket brukar du använda av det som du släpar med dig?

Spela spel: ladda ner grejer som du kan köra offline på padda/telefon eller ta med yatzy, UNO, china-schack, 5-i-rad eller en hederlig gammal kortlek. Luffarschack fungerar så länge du har tillgång till papper och penna och de tidigare nämnda finns ofta i smarta travel-sizes.

Ta med en god bok. Nu har du all tid i världen att läsa eller lyssna till en ljudbok utan en massa distraktioner. 

Konsten att höra hjärtslag (som harden fristående fortsättningen Hjärtats innersta röst) är den vackraste bok jag någonsin läst… (och jag har läst mycket!) Den förstnämnda hänger kvar i mig och den kan bara beskrivas som vacker. 
Den handlar om en stressad kvinna från New York som hamnar i Burma och får ta del av den allra märkligaste historien om sin far. Boken är fylld med kärlek och ger en inblick i hur man kan kan leva i en annan kultur med helt andra värderingar… Vad är egentligen viktigt i livet? är en av frågorna jag ställer mig efter att ha plöjt igenom den på två dagar. Läs!

Crossfire-serien: Gillade du 50 shades of Grey-triologin? Då har du här något nytt att sätta tänderna i. Finns i 5 delar. Enjoy! 😊

Undvik toakön: Alla går på toaletten efter maten, du går givetvis innan för att undvika köer (eller barn som håller på att kissa på sig!).

Rätt plats: har du flyt hinner du tjinga platserna längst fram eller där det är större benutrymme. Har du större plånbok än gemene man kanske du till och med åker business class (och ja, det avundas jag dig isåfall!). Platsen vi undviker är den närmast toaletten där både odörer och mycket folk (läs, en jävla stank och ett jävla spring!!) kan finnas.

Undvik: 

– alkohol i stora lass

– omysiga kläder, typ tajta jeans

– stress (alla kommer fram samtidigt i alla fall!)

Försök att: för Guds skull sitta ner tills lampan för bältestvång har slocknat när du landat, utan att försöka slita fram väskan ur det övre skåpet och på vägen armbåga dig fram mellan dina medresenärer. Amen.

Önskar dig en trevlig resa!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s