Barfota hos Kodak…

… men mycket seriös och påklädd på immigration! Har du urringat, bara axlar eller för kort kjol blir du nämligen utslängd. 

Turistvisum gäller i 30 dagar och man måste ansöka om 30 nya dagar innan dessa går ut. Efter de 60 dagarna måste du ut ur landet.

Till immigration behöver du ditt departure card (som du fick på flyget hit), pass, 1900 baht, passfoto och ett dokument där du fyller i var du bor, syftet med din vistelse och så vidare. Ibland har kontoret stängt eller så kan systemet kan ligga nere, varför du bör vara ute i god tid. En ”overstay” i passet är icke bra.

När man blir fotograferad hos Kodak kan du välja om fotografen ska montera en kostym på bilden i efterhand för att du ska se proper ut. (behövs för vissa myndighetspapper) En man före oss bar thaibyxor och lite trasiga kläder men gick ut med ett riktigt business-foto på sig själv. (Barfota var han också, precis som vi andra då skorna måste lämnas utanför butiken!)

På kvinnofolk redigerade han ansiktsfärgen till en jämn och fin ton, fixade och drog i frisyren till det bättre, gjorde halslinningen perfekt och småfixade med (läs; gjorde en hel operation/botoxkur på) halsen där det tydligen inte var riktigt ok med vita ränder efter solningen –  allt för en schysst look.

En snabb och bra retuschering helt enkelt – vilket kändes toppen! *hahaha*

#thailand #phuket #rentahouse #rentals #hyretthus #hyrahus #uthyres #kamala #kamalabeach #utomlands #resa #familjerpåäventyr #houseinphuket #husiphuket #houseinkamala #husikamala #resamedbarn

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s