Nytt företag, nya mål!

När man kliver in i ett nytt företag är det viktigt att lära känna det och gå igenom allt noga. För att kunna förbättra en verksamhet, höja standarden, öka omsättning, minska utgifter och kapa diverse saker som tar tid eller onödig energi måste man först se hur allt görs idag. 

Fördelen med att samarbeta med ett par gamla ögon, alltså en person som startat företaget eller funnits med länge i firman, är att man slipper diverse barnsjukdomar (tabbar man gör i en bolagsstart) då hen har erfarenhet och har testat sig fram via många olika vägar för att hitta en fungerande väg. Det här är en av anledningarna till att man köper ett redan rullande företag.

Fördelar med nya ögon, och i det här fallet hela fyra ögonpar, är att man tittar på företaget ifrån ett utifrån-perspektiv. Man har inte hunnit lägga sig till med vanor (och ovanor!) och man kan ofta se enkla lösningar på saker.

Vi är fyra helt olika personer, som består av två par, där vi alla har olika arbetslivserfarenhet. Vi har alla olika superkrafter som vi ska använda oss av på bästa sätt. En är duktig på siffror, väldigt lösningsorienterad och har drivit flera olika bolag. En annan brinner för foto, reklam och försäljning. En tredje är väldigt noggrann och gillar rutiner, har ett grymt öga för inredning samt planerar saker och får dem gjorda. Den siste kan allt om att bygga, löser alla sådana problem som kan uppstå och gör det med stil!

Vi funderar över vilka mertjänster vi ska erbjuda våra gäster och om det finns något som vi ska ändra eller helt kapa. Dagarna är fulla av foto, styling, renovering, bokningar, in- och utcheckningar, möten och samtal med husägare, revisorer, hämtning och lämning på skolan. Vi släpar ut möbler, kastar (ger bort!), beställer nytt och ser till att alla bestick, glas, porslin, vattenkokare och you name it finns i skåpen. Stenar sätts, plattor läggs, växter ställs upp i trädgårdar.

Vi lär oss grunderna, gör rutiner, vilken väg allt ska gå och via vem, hur alla husen ska se ut med städning och möbler. Det inhandlas handdukar, lakan och påslakan. Vi har träffat andra som är i samma bransch som givmilt tipsar och ger oss av sin kunskap. Tusen tack alla ni, det värmer att ni tar emot oss med öppna armar i Kamala!

Snart… snart är vi redo för högsäsongen som börjar märkas på Phuket. Ni är varmt välkomna!

#houseinphuket #husiphuket #husikamala #kamalabeach #familjerpåäventyr #phuket #thaiboxning #rentahouse #rentals #thai #booking #flygbiljett #flyga #flygtillthailand

img_5669
Den här kraken flög förvirrat runt i vardagsrummet. Vi släckte lampan, öppnade dörren och tände på altan och då hittade den ut. Passade på att ta en bild på den när den mellanlandade på fönstret.

Lika stor som en tumme var han! 😱

” poster=”videopress://q5OkUKt8]” ]<<<<<<
yxiga hus på mellan 200-360 kvadrat med egen pool, men även små mysiga studios som passar för mindre sällskap.Ett av våra lyxhus på Phuket!We Love Kamala Beach! Palmerna är så exotiska för oss nordbor.<<<<<<
platserna ser olika ut varje dag, vi är mycket ute på språng. Men ibland vilar vi och hinner mysa med söta katter som somnar i ens hand…. En kattunge på Kamala Beach, Phuket.Kamala Beach är en av Phukets vackraste stränder.Tom är en glad konstnär på Phuket. Här visar han ett av sina alster.Toms art ligger i Kamala, Phuket.< a href=”https://husikamala.files.wordpress.com/2017/11/img_5389.jpg”>Vi beställer alla tavlor från Tom´s Art, en lokal konstnär nära Deng´s resort.Nathong är ett område i Kamala, Phuket.<<<<<<
otellrum, fristående hus, radhus och tornhus – något för alla smaker och plånböcker.

#thailand #phuket #rentahouse #rentals #hyretthus #hyrahus #uthyres #kamala #kamalabeach #utomlands #resa #familjerpåäventyr #houseinphuket #husiphuket #houseinkamala #husikamala #resamedbarn< a href=”https://husikamala.com/2017/10/17/lifehacks-i-thailand/”>Husikamala.se/sv<<<<<&lt;
;

Annonser

3 kommentarer Lägg till

 1. Louisa Ouali Piatos skriver:

  Älskar den positiva andan ni förmedlar. Ska bli så roligt att komma ner och njuta av tillvaron ni skapar. Keep up the good work!

  Gilla

  1. husikamala skriver:

   Hej, och tack för de fina orden! =D Varmt välkommen ner.

   Gilla

  2. husikamala skriver:

   Tack, det där värmde! ☀️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s