Big Buddha

Idag besökte vi ett tempel och tog oss genom jättefina vägar ända upp till toppen på berget där Big Buddha blickar ut över vyerna.

De håller på och renoverar den stora Buddhan och man kunde köpa marmorklinkers som de senare monterar. Vi skrev våra namn på baksidan och fick veta ungefär på vilken del av den nyrenoverade delen som vår bit kommer att sitta.

Vi fick mynt som man la i ca 30 olika skålar. Ett i varje skål och det ska tydligen ge tur. De är numrerade och man börjar med nummer 1 och sen ända tills man kommer till den sista.

Det fanns munkar här och vi blev välsignade och fick ett varsitt armband. Man tog av sig skorna och kröp fram på knä och backade efteråt på knä tills madrasserna var slut. Man får absolut inte peka med fotsulorna mot munkarna (eller någon annan!) då det enligt thailändarna är mycket respektlöst.

Högst upp köpte vi en kokosnöt som de kapade toppen på och som vi drack rätt ur. Om man dricker 1 om dagen så sägs det att man ska hålla sig ung…

#thailand #phuket #rentahouse #rentals #hyretthus #hyrahus #uthyres #kamala #kamalabeach #utomlands #resa #familjerpåäventyr #houseinphuket #husiphuket #houseinkamala #husikamala

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s