Denguefeber & Bangkok hospital

Thailand är vida känt för sin fantastiska sjukvård och nu förstår vi varför. Janne är inlagd för denguefeber och har fått mycket bra och snabb vård.

På nyårsafton fick han feber och den fortsatte att ligga på mellan 38-40 grader. Efter 5 dagar av ont bakom ögonen, huvudvärk, spykaskader och diarré var det dags att ta en taxi till sjukhuset.

Samtal gjordes till vårt försäkringsbolag Folksam som kopplade till SOS-centralen som har hand om nordiska utlandsresenärer. Där fick vi i ett ärendenummer med pengar kopplade till numret. Att göra detta innan man åker in är bra, främst för tryggheten och vetskapen om att alla pengar finns på plats och att man själv inte kommer att behöva lägga ut dessa. Janne ringde även sjukhuset och förvarnade att han var på väg.

Efter 15 minuter var väntetid, alla papper, inskrivning och kontroller gjorda. Wow, snacka om effektivt!

På kontrollen frågade de om mående, tog blodtryck, mätte och vägde karln och tog tempen… de trodde inte sina ögon när den låg på 40 grader och tryckte genast ner honom i en rullstol.

Här gick febern ner till 39 men plötsligt upp till hela 41 grader!

Efter ett dygn med vätska och febernedsättande via dropp är läget stabilt. Små, små röda prickar finns här och där på hela kroppen och han är såklart trött och medtagen. I återhämtningsfasen blir nivån av blodplättar mindre och man får lätt inre blödningar. Därför behåller de honom för observation på sjukhuset i ytterligare tre dagar.

Bangkok Hospital ligger i Phuket town, 40 minuter från Kamala, och ser ut som ett vitt palats. Innanför dörrarna finns stora receptioner, tydliga skyltar, restaurang, apotek, loungegrupper och små gift shops. Utanför finns ATM, mini mart och 7eleven.

Janne ligger på våning 5, där också en av våra husägare befinner sig i ett rum med dengue. Hon och hennes dotter har haft samma åkomma och den sistnämnda har precis fått åka hem efter en dengue som påverkat hennes levervärden. Mamman blir kvar några dagar till.

Janne har ett fint rum med en stor bäddsoffa för eventuella nattgäster. Kylskåp, vatten, bord & stolar samt privat WC och dusch hör till rummet. Utöver det serveras mat regelbundet och för den kräsne finns en fantastisk roomservice-meny med prisvärd och bra mat. Vi väljer club sandwich, masaman curry och Calissa drar till med en frukostmeny till lunch. Maten smakar bra, tv:n är på och vi har faktiskt en mysig, annorlunda familjedag!

Kom ihåg! ANVÄND MYGGSPRAY. Observera att denguemyggan är aktiv dagtid.

Denguefeber på Bangkok hospital.Janne vårdas för denguefeber.Roomservice at Bangkok hospital, Phuket town.www.husikamala.comMassaman curry var bra på sjukan!

Vi hann kolla på Borat och sedan på Kalle och chokladfabriken. En annorlunda men mysig familjedag.

#dengue #denguefeber #bangkok #bangkokhospital #phuket #houseinphuket #husiphuket #houseinkamala #husikamala

Annonser

2 kommentarer Lägg till

  1. Madeleine skriver:

    Kryapådigkramar🙏🌹

    Gilla

  2. Jenny skriver:

    Massa krya på kramar från oss ❤️🙏🏼/Jenny W

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s