Så lever vi i Thailand

Vi bor i ett gated community som heter Nathong House, i Kamala, Phuket, Thailand. Det är ett lugnt område som är perfekt för barnfamiljer och vi stormtrivs!

För att åka in här måste du anmäla din ankomst, annars får du kalla handen av tre vakter som sitter i vakthuset och öppnar bommen för besökare. De är glada, snälla och visar du en bild på oss från till exempel Facebook så leder dem dig till vårt hus och kontrollerar att du verkligen hör hemma här.

De flesta husen i Nathong-området har en egen pool och det finns även ett ”clubhouse” med stort och lummigt poolområde.

Måndag till fredag packar vi upp våra barn på motorcyklarna och skjutsar dem till den svenska skolan som börjar 08.30. Under dagen arbetar Samuel och Janne med House in Phuket och instruerar thaipersonalen om dagens uppgifter. Som utlänning får du inte göra så många arbetsuppgifter utan du är främst en chef som ska utdela uppgifter och organisera verksamheten. Många yrken är skyddade och får endast utövas av thailändarna själva – men utlänningar får gärna vara i landet och utforma fler arbetstillfällen – ett sätt som gör att lokalbefolkningen får sätt att livnära sig på. (HUR man startar företag, hur man gör det så riskfritt som möjligt och gör allt rätt, det är ett helt annan historia och kräver ett separat inlägg!!)

Under tiden studerar Kamilla och jag arbetar med 10Media. Ibland gör vi det på altanen tillsammans eller var för sig och andra gånger tar vi med våra bärbara datorer och jobbar på någon av strandens alla restauranger.

Klockan 14 slutar skolan (12.00 på fredagar) och då är det mellis och en stund av ro som gäller. Ibland hänger vi kvar hemma vid poolen, åker till stranden eller så gör vi inget alls. Theodor går på thaiboxning några dagar i veckan och annars rullar familjeliven på som i vilka andra familjer som helst. Det kivas mellan syskon, kollas på film, äts mat. Den stora skillnaden och som är helt avgörande för vår flytt är det fantastiska klimatet!

Apropå klimatet torkar tvätten väldigt sakta då det är så fuktigt i luften vissa perioder. Vi lämnar in all tvätt rakt över gatan till en familj som driver taxi- & tvättverksamhet och får tillbaka den ren, torr, slät och vikt i ett inplastat paket. Kostnaden är 50 baht per kilo (12,50 sek). SÅ värt! Lakan och handdukar tvättar vi däremot själva.

Du kan välja att leva precis som hemma i Sverige här om du önskar. Det finns butiker som Villa Market som tillhandahåller allt du är van vid, från Kalles kaviar, Marabou choklad till goda ostar – men då får du också betala som hemma eller upp mot det tredubbla för vissa saker. Väljer du däremot att handla där lokalbefolkningen handlar, kan du leva för kanske en femtedel av priset och ha det väldigt bra.

Att äta ute kan göras från superbilligt (50 baht = 12,50 sek/lunch) till makalöst dyrt men priset däremellan, ca 150 baht per måltid (40 sek ex. dryck), får du finfin mat för. Då kan du sitta på en av strandens mysiga restauranger med makalös vy och äta löjligt gott! Med tanke på att priserna är som de är, lagar vi väldigt sällan mat hemma förutom frukost, vilket känns otroligt lyxigt. Och tidsbesparande… för vem gillar disken som blir efteråt…?

img_6634-1
Barnen åker kickbike och bmx flera timmar om dagen utanför våra hus i Nathong, Kamala, Phuket… se konturen av de vackra bergen som omsluter Kamala. They just take your breath away!

 

Ibland öser regnet ner över Thailand och då är det bra med regnponchos.
Ibland öser regnet ner och då är det bra med regnponchos.
Sanuk svenska skolan
Hämtning i skolan!
img_4704-1
Detta var de små första mopparna vi hade, nu har vi uppgraderat oss… haha!
img_6491-1
På väg till en restaurang på kvällen…
22449196_10154678305426486_689094944_o
Dyngsur på väg till kontoret! När det regnar, så regnar det, men det går oftast över snabbt.
IMG_2285
Koncentrerad Janne på ett lunchmöte.
IMG_2268
Samuel arbetar hårt med House in Phuket varje dag.
IMG_2253
Lunch i skuggan efter hårt arbete hela förmiddagen.
House in Phukets kontor
House in Phukets kontor – välkommen in! Samuel längst till höger i jobbsamtal.
House in Phuket i Kamala
Ibland arbetar vi vid poolen och passar på att dricka en god iskaffe. 10Media har arbetat fram den här snygga logotypen (och hela grafiska profilen!) för House in Phuket.
Kamala beach levererar!
Ibland sitter vi här och arbetar… skaplig vy, eller hur? Inspirationen flödar verkligen här.
img_4983-1
Vissa dagar arbetar vi på stranden där hönor spatserar fritt.
Kamala beach lockar efter skolan.
Efter skolan åker vi ofta ner till stranden.
Nathong Kamala beach Phuket Thailand.
Det finns olika storlekar på hus i Nathongområdet. Vi bor i ett mindre hus med 3 sovrum och egen pool.
Nathonghouse, Kamala beach
Husen i Nathong ligger i grönska har en egna altaner där vi sitter i många timmar varje dag. In går man bara för att sova eller hämta vatten…

 

Vill du också bo eller semestra i Thailand? Hyr ett hus via oss! http://www.houseinphuket.net

Annonser

2 kommentarer Lägg till

 1. susidus55963909 skriver:

  Ni ser ut att ha det helt underbart härligt 😊 Vi hoppas vi kan ta oss dit – det vore verkligen kul att träffa er & få uppleva Kamala.
  Må så gott allesammans ❣️

  Gilla

  1. husikamala skriver:

   Varmt välkomna!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s