10 må-bra-tips

Det positiva med att vara en begränsad tid på en plats är att man tar vara på tiden och lägger den på personer som man verkligen bryr sig om.

Man skjuter inte fram besök och dejter utan man är rädd om varje ögonblick och tar tillfällen som ges så fort man kan! Det är ju så man alltid borde leva… som att varje dag är den sista. Eller?

Varje tugga av svensk mat smakar som himmelens ljuvligaste gåvor när man landar på svensk mark. Matälskare som man är, är det likadant åt andra hållet. Det thailändska köket bjuder upp smaklökarna till en härlig dans efter några veckors svensk husman.

Är det dessa härliga kontraster som lockar en rastlös själ, månntro? För älskar det, det gör jag!

Vad värdesätter jag egentligen? Vad vill jag ha mer av i mitt liv och vad kan jag prioritera bort?

Det är lätt hänt att vardagens bestyr ibland tar över, att tröttheten efter jobbet och tvätthögen som väntar tar ens energi. Men på allvar… kan allt vänta till imorgon om jag får chansen att umgås med någon jag älskar eller har saknat istället?

Kanske kan disken stå några timmar (eller ett par dagar!) om jag istället ser på en show som mitt barn spontant levererar? Eller kan jag flytta utomlands om jag fokuserar tillräckligt mycket och gör allt för att ta mig dit?

Ja, det kan man, för det man lägger sin energi på får man mer av. Det kan ta tid, men alla våra dagliga val kommer att ta oss ett steg närmare våra drömmar.

Så… vad vill du ha mer av? Vad är din dröm? Och hur ska du nå dit?

Kommentera gärna nedan och gör din dröm publik – då har du tagit ett steg i rätt riktning! Nedan: 10 bästa må-bra-tipsen!

Ta dig tid att njuta av god frukost... varje dag!1. Ta dig tid att njuta av en god frukost… varje dag! Jag serverade min älskade Mami detta en morgon. Mums! Bästa starten på dagen enligt mig och helt klart något som höjer min livskvalité.

Fundera över hur din morgon startar på bästa vis?

2. Är chockad av kylan och snön. Från 32 plusgrader till -14 grader igår. 😱 Kylan går faktiskt fet-bort, men är svår att göra något åt. 😁 Men kontraster är bra har jag hört… SÅ. Jag väljer att njuta av det som är bra, som att deg är otroligt vackert med snön på träden.

3. Ta en drink i tid och otid. Drick en för mycket ibland. SÅ värt!

4. Träffa kompisar från förr idag… imorgon kan det vara försent!

5. Träffa dina knasiga barndomsvänner (eller vilka du bryr dig allra mest om) så ofta du kan! Bor de långt bort? Ring videosamtal – då känns det närmare!

6. Unna dig någon form av belöning när du uppnått ett mål. Bestäm vad innan du satt målet så att du har en morot att springa efter.

HusiPhuket7. Ät god mat! Gå på restaurang (eller liknande som du njuter av) med små och stora älsklingar! Vi älskar cirkus-känsla och väljer Pinchos. #pinchoslovers

8. Ge folk komplimanger när andan faller på, tala om för människor att du bryr dig om dem och sök dig till folk som du blir upplyft av!

9. Lyssna, se och omgiv dig av positiva saker – skippa alla dåliga nyheter. Kan man välja det? JA! (Inte sett nyheter på över 10 år!)

10. När du väljer film, böcker, poddar och youtube – välj glada, inspirerande innehåll. Allt påverkar dig, välj vad du vill ha mer av!

Annonser

3 kommentarer Lägg till

 1. Mamman tackar för goda extra goda frukostar

  Gilla

 2. Louisa Ouali Piatos skriver:

  Exakt så! Du är så klok min vän. Och jag är så glad att vi fortfarande efter alla dessa år väljer varandras sällskap när tillfälle ges. Du är en sann inspirationskälla och en fantastisk förebild i så många avseenden. Vi ses snart igen och igen och igen.

  Gilla

  1. husikamala skriver:

   Det är fint att du säger att vi ”väljer”. För det är det som är grejen – alla kan välja vad man lägger sin energi på, varje dag.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s