Kärlek på distans

När man reser mycket och rodar med två företag i två olika världsdelar lever man ett väldigt annorlunda liv emot andra par.

Man måste vara en självgående individ som vet vad man vill och vara villig att offra en del för att få ut något annat i slutändan. Det glömmer man ibland och livet kan kännas både ensamt och jävligt. Ja, faktiskt. Även när man älskar varandra på riktigt och vet att man har varandra, är ensamheten är aldrig en kul känsla.

Så. Vad gör man åt det? Man fokuserar stenhårt och arbetar effektivt. Man väljer mycket noggrant vart man lägger sin energi och vem man omger sig med. Därav blir man väldigt produktiv och lyckas göra saker på halva tiden mot vad man skulle göra annars. Man umgås med folk som älskar en, där man ger varandra fina energier.

Tidsskillnaden på sex timmar gör att det kan vara svårt att kommunicera, framför allt med ett internet som fungerar olika bra beroende på var du befinner dig. När det är morgon i Sverige, runt klockan sju, är det klockan 13 i Thailand och då brukar vi ofta få till ett bra samtal. Precis när den som är i Sverige vaknat och en timme innan den som är i Thailand ska hämta barn i skolan alltså.

Det kräver även att alla inblandade i företaget i Sverige och i företaget i Thailand, är kompetenta, glada och arbetsvilliga. Allt ska rulla på och vi måste alla komplettera varandra med våra specialkompetenser och ta stort ansvar över vårt egna arbete. Där har vi lyckats jäkligt bra! Vi är ett sammansvetsat redaktionsteam i Sverige och ett noggrant, proffsigt gäng i Thailand som tar en tioårig verksamhet till nästa nivå.

Det här är ett annorlunda livspussel… det rullar på som alla andras liv men kräver bara lite mer planering.

Janne och Susanna Perämäki fotade av Maria Eberfors på Studio 56 Photography.
Vi älskar varandra sedan 12 år! Janne och Susanna Perämäki fotade av Maria Eberfors på Studio 56 Photography.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s