Visa extension at Immigration

Har du tänkt stanna längre än en månad i Thailand? Då behöver du veta det här!

Innan planet landar i Thailand får du ett Arrival- och ett Departurecard av flygvärdinnorna. Här fyller du i namn, pass- och flightnummer, varför du besöker landet, vilken adress du kommer att vistas på och hur länge. Det är möjligt att vara upp till 30 dagar i landet med ett vanligt turistvisa (inget du behöver ansöka om).

Passkontrollen vill se att du har en biljett ut ur landet inom de närmaste 30 dagarna, varför du fyller i flight-, tåg- eller bussnummer på ditt DepartureCard. Det brukar räcka men vill du vara säker kan du även ha returbiljetterna redo. Du måste i alla fall kunna visa upp dem på begäran.

Om du vill stanna längre i landet behöver du bege dig till närmaste Immigration innan dina 30 dagar gått ut. Gör det med marginal, då det ibland råder strömavbrott eller datahaveri över en hel eller halv dag och under högsäsong är det mycket folk som står i kö. För varje dag som du har stannat övertid får du betala 50 dollar. Per dag alltså – så ovärt. Plus att du får ett OVERSTAY i passet vilket inte alls ser bra ut.

Från Kamala åker man närmast 15 minuter till Patong. (Länk nedan)

Du måste vara välklädd, inget urringat eller kortkort, le och ha med alla dokument som behövs och dessutom ha dem rätt ifyllda. Skriv inte ut formuläret från nätet, utan ta ett ur lådan utanför. Vi förberedde och skrev ut ett som såg lite annorlunda ut i färgen och fick då göra om en helt ny.

Ta med dig följande:

Pass

DepartureCard

2x papperskopior på ditt pass

2x papperskopior på stämplarna inuti passet (så att de ser när du kommit och gått)

2x passfoton

1900 baht, gärna i jämna pengar

Sedan ler du och är snäll och trevlig och håller tummarna att du får stanna i 30 dagar till. När du varit i landet 30 + 30 dagar, måste du ut ur landet och börja om.

Kom ihåg att ditt pass alltid måste vara giltigt minst 6 månader efter avgångsdatumet hem – annars blir du inte insläppt i Thailand.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Boka boende på Phuket

Läs mer här: https://phuketdir.com/info/phuket-immigration/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s