Så startar du företag i Thailand

Du har en egen affärsidé eller har hittat en verksamhet som du vill köpa i Thailand. Hur går då man tillväga?

Först av allt måste du starta ditt företag vars namn och logotyp skall granskas och godkännas av den thailändska myndigheten. Företaget måste ha en adress samt minst två anställda thailändare per utlänning.

De thailändska myndigheterna vill ha fotografier postade eller kommer själva och fotograferar dig i dina lokaler (som du inte kan ha utan att företaget är klart) med dina anställda (som du inte kan ha anställt utan ett företag) och tar bild på din skylt som måste finnas på fasaden tillsammans med ditt företagsnamn. Detta ska alltså göras innan de godkänner ditt företag.

Eftersom du endast får vara i landet 30 dagar måste du till Immigration och ansöka om att få stanna ytterligare 30 dagar i landet. (Hur det fungerar är ett separat blogginlägg som heter ”Visa extension at Immigration”) Antagligen tar allt mycket längre tid än så med företagsstarten och du måste därför ut ur landet efter dina 30 + 30 dagar. Därefter gör du om samma procedur igen med 30 + 30 dagar.

Du måste skriva anställningsavtal med dig själv och ha alla företagspapper i ordning. Sedan måste du ur ur landet och bege dig till ambassaden i Sverige eller i ett annat land, till exempel Penang (Malaysia) som ligger en timmes flygtur bort. Endast utifrån kan du söka om Non-B (Arbetsvisa).

Nytt inlägg om hur Non-B fungerar kommer.

Hus i Phuket visitkortHouse in Phuket

”Vissa människor vill att det bara ska hända, vissa drömmer om att det skulle hända medan andra gör så att det händer.”

– Michael Jordan –

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s