TIPS FÖR LÅNGA FLIGHTER: Använd mjuklift

Här kommer ett galet bra tips från Lotta Zachrisson:

Vi kom precis hem från Thailand och (gud, vad glad jag är över att!) vi lånade min systers mjuklift till flighten.

Vår son på 19 månader sov så himla bra i den (en insats för spädbarn till barnvagn) och vi vuxna kunde vila eftersom vi slapp hålla i honom hela den långa resan. Det var heller ingen oro över att väcka sonen vid bensträckare/toa-pauser och så vidare. Med mindre bebisar tycker jag sele fungerar bra men när de är över 1 år och inte har eget säte är detta super!

Något liknande fungerar säkert också. Just denna har en hård botten och går inte att vika. Fördelen med det är att den inte formar sig efter de vuxnas ben, så om en förälder reser sig är den fortfarande platt i botten istället för att bli ojämn.

Eftersom den inte går att vika är den rent tekniskt nog för lång för att räknas som ett handbagage. Men det var inte minsta problem när vi flög med TUI… till och med flygvärdinnorna tyckte att det var smart!

Vid landning tryckte jag den platt in mot sätena framför mig. Alltså istället för att skjuta in den under själva sätet lutade jag den mot båda sätena framför på golvet. Den var inte alls i vägen vid mina fötter och det var okej enligt flygvärdinnorna. Hela toppdelen och sidorna är såpass mjuka, det är bara bottenplattan som är hård.

Vi hade den i hatthyllan vid start och i makens och mitt knä när sonen behövde den. Vi kunde trycka ner den på golvet och ha fötterna på den men sonen satt i den under största delen av flighten.

Det kan vara svårt att få plats om man bara har ett säte då liften tog upp ca 1,5 plats i bredd. Det blir lite tungt men inte alls som att hålla och man kan fördela vikten bättre. Så värt!

Inlägget är ett plock av Lottas svar i en tråd på Facebook, som jag efter överenskommelse fick lov att presentera så här . Stort tack, Lotta!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s