Resa till Thailand

Många frågar om flyg till Thailand, vad som är billigast, vilka flyg som är bra att resa med och så vidare.

Jag har under åtta månader flugit reguljärt fem gånger tur och retur och åkt med flera olika flygbolag. Det har varit Qatar med mellanlandning i Doha, Aeroflot med mellanlandning i Moskva samt direktflyg med Tui och Thai Airways. Kanske var det Turkish airlines också?

Alla ovan, med undantag av Tui, hittades på Momondo.se och supersavertravel.se

Flygresor.se har också en bra sida med begriplig översikt.

Tui bokades via deras hemsida där direktflyg låg på 5800 kronor tur och retur. Mycket bra pris för att vara i mars månad! Under sommaren sjunker priserna och skjuter i höjden under skollov, som jul, sport-och påsklov.

Jag har betalat mellan 5800 och 12000 kronor t/r. Den sistnämnda när jag bokade mycket tätt inpå.

Såg precis att det finns flyg för 4700 kronor t/r till Bangkok i september… Allt beror alltså på när du bokar, åker, antal mellanlandningar samt om du är flexibel på datumen. Kan skilja mycket beroende på vilken veckodag du väljer.

När du hittar något bra, hugg snabbt om reslängden och priset matchar dig. Jag brukar söka var och varannan dag ett par veckor, för att se vad priserna ligger på, för den utvalda perioden.

Supersavertravel har haft fantastisk, svensk kundservice när vi behövt göra ombokningar vid ett par tillfällen.

Tui kändes ganska trångt och packat då flyget var helt fullt med massor av barnfamiljer – men var ett direktflyg i alla fall. Qatar och Thai airways säten kändes större och bättre än Tui.

Ett av flygbolagen hade, gissa om jag blev både mäkta förvånad och förbannad, överbokat ett plan. (Vilket tydligen är rätt så vanligt!) Så efter mellanlandningen fanns ingen plats för mig och 4 andra (!).

Vi fick 150 dollar i tröst och en extra rutt via Finland till slutdestinationen Arlanda. Ankomsten blev bara två timmar senare än beräknat, men det var inte superkul innan man kollat att tex hämtningen på Arlanda fortfarande fungerade. Dessutom skulle jag arbeta endast fyra dagar i Sverige och sedan flyga tillbaka, så varje timme var guld värd på plats.

Hur som, av det lär man sig att ha lite mer marginal på inbokade möten och aktiviteter, vad som helst kan faktiskt hända när man flyger kors och tvärs! 🙂

Annonser

En kommentar Lägg till

  1. Maria skriver:

    Tack för bra info 👍👏

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s