Khao lak, Phuket

on

En och en halv timme från Kamala Beach ligger lugna och sköna Khao lak.

Här finns ett fantastiskt utflyktsmål med vit sand, spartanska restauranger och obeskrivlig miljö. White Sand Beach är lång och bitvis helt folktom. Det finns många skuggiga platser där stora växtpartier skapar svalare oaser att ligga och vila på.

Vattnet är ljummet och svalkar knappt den här dagen men är så skönt att man knappt kan motivera sig att stiga ur plurret annat än för att gå upp och äta en bit då och då.

Vi bor på Ramada hotel som har en bra frukostbuffé, pool och solstolar precis vid stranden. Flera restauranger finns i närheten och vi njuter stort med vänner som är på besök från Sverige.

På kvällen väljer vi en finare restaurang (till vänster om hotellet) på stranden. Där finns kött- & fiskrätter samt en spännande asiatisk buffé med sushi och andra små, vackert upplagda rätter. I kylen finns mini-efterrätter som uppskattas speciellt av barnen. Prislappen är lite högre men fortfarande mycket billigare än i Sverige.

Regnet vräker ner och blixtrarna dundrar en stund utanför… efteråt utforskar barnen området och fastnar speciellt för en marmortunnel och alla swimmingpooler som finns på designhotellen runt omkring.

I mörkret går vi tillbaka och allt ser annorlunda ut med kvällsbelysningen på fasader och palmer. En kort sträcka är mörk och blöt, så en värd från hotellet möter upp och visar oss vägen med en ficklampa i den varma natten.

Vi somnar tidigt och skönt i de stora hotellsängarna, nöjda över dagen. Det har varit en skön semesterdag för oss som har vardagslivet i Kamala med skola, jobb och allt som hör livet till där.

Det här är verkligen en bit av paradiset och vi återkommer gärna ett par dagar för en mini-semester igen!

Photograph White Sand Beach Khao Lak by Pradeep Ghildiyal

Photo: Pradeep Ghildiyal

Khao lak är ljuvligt!

Annonser

2 kommentarer Lägg till

  1. Pappa polo skriver:

    Ihania kuvia

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s