Företag i Thailand

Många köper eller startar företag i Thailand – och förlorar allt! Så här säkrar du din investering.

Som utlänning, eller farang som vi kallas av thailändarna, kan du endast äga 49% av ett hus eller ett företag. Marken kan du överhuvudtaget inte äga som privatperson utan den hyr du av markägaren på kontrakt. Det brukar handla om kontrakt på 30 år. Har du däremot ett företag kan företaget köpa marken… men på företaget står alltid en thailändare som ägare till 51%.

Vem thailändaren är har du oftast ingen aning om och det brukar vara till exempel din revisor som utser någon som får en sudd pengar för besväret. Ni kommer förmodligen aldrig att ses över huvudtaget. Det kan också vara någon du är gift eller släkt med vilket kan ha många fördelar.

Hur kan man då göra detta säkrare? Jo, du startar ett företag till, förslagsvis i Hong Kong. Mellan Thailand och Hong Kong är det bra avtal vad gäller skatter och kostnader. På det thailändska företagskontot behåller du endast pengar för den dagliga driften och för över allt annat till ditt konto i Hong Kong som du äger helt själv. På det sättet säkrar du enkelt upp din framtid!

Behöver du hjälp med bankintroduktioner i Hong Kong?

Jan Perämäki är en affärsutvecklare som är van vid företagsstarter och bankärenden i olika länder.

Förfrågningar hänvisas till jan@houseinphuket.net

Janne Perämäki är fotad av Emelie Otterbeck

“A business has to be involving, it has to be fun, and it has to exercise your creative instincts.” – Richard Branson –

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s