Shopping i Patong @ Jungceylon

När du vill ha fasta priser, aircondition och shopping mer som hemma, då är det köpcentrumet Jungceylon som gäller.

Priserna är nästan som i Sverige – alltså väldigt dyrt om du jämför med annan mat, småbutiker och marknader runt omkring. Men ibland (vi har varit här 10 månader) vill man bara ha det rent, organiserat, svalt och lyxigt – och då är det bara så värt det!

På Jungceylon finns bio, bowling, Froggy’s trampolinpark, Subway, Starbucks coffee, massage, nagel- & fransförlängning (flera olika, jämför priser innan du sätter dig!), kläder, skor, accessoarer, leksaker, prylar, teknik och mataffären Big C bland mycket annat.

Klädaffärerna är som på ett typiskt köpcentrum i Sverige och det är enkelt att hitta.

Älskar du dessutom (läs; är beroende av!) sushi, så kan du hitta en som är någorlunda lik den som vi är vana vid hemma. Den kostar också nästan som i Sverige vilket är hemskt dyrt för oss som bor i Thailand permanent och gärna käkar lunch för motsvarande 20 kronor annars! Hahaha… snacka om att man blir medveten (läs; snål!) när man vet, att om man letar får man 4 gånger så mycket för pengarna ”ute på stan”.

Idag upptäckte vi, efter flera besök där, att det längst ner fanns som en mysig marknad. Där ska vi florera nästa gång bland kaftaner, turkiska mattor, doftpinnar, rökelser och andra märkliga ting.

Det är ganska lugnt på Phuket nu men hela Patong kändes ändå levande med öppna butiker och restauranger… skillnaden är att det är mycket mindre folk och att alla är i ett lugnare mood. Superskönt, vi gillar’t!

Vi körde thai style och var tre på moppen. Det är mysigt då man är nära varandra, hinner prata och även se mycket mer av naturen om omgivningarna än om man sitter i bil.Vi testade en bowl också som smakade bra! Till den yngsta i gänget gjorde de med hjälp av en gummisnodd och en servett, en hjälpanordning till sushi-pinnarna, så att även hon kunde äta med pinnar.

Vill du också komma ner? Kika på: boende i Thailand.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s