Big Buddha

on

Kristna, buddhistiska eller på annat sätt heliga platser runt om på jorden har alltid en speciell atmosfär. Respekten för andras tro, mystiken och stämningen ger en stund av eftertanke.

Den enorma Buddhan är placerad högt upp på berget och syns från många olika utsiktsplatser och ställen på Phuket. På vägen upp finns restauranger med sällan förr skådad vy…

Det erbjuds elefantridning, fågel- och apshower utmed vägarna vilket vi starkt ber er att hoppa över! Dessa djur bör vara fria och inte användas för att locka turister. 😦

På toppen ska du ha klädsel som täcker axlarna. Kortkort och magtröjor samt rökning och alkohol är förbjudet. Det finns sjalar att köpa som du kan täcka axlar med om du råkar komma i ett linne till exempel.

Det finns dryck, snacks och lite smått och gott att shoppa, men det mesta annat, inklusive bygget av Buddhan, går runt på frivilliga donationer som läggs i boxar här och där. Rökelser och mindre Buddhor där du gör ritual, platser för yoga och välsignelse från munkar finns att få.

Observera att här också finns fria apor som gärna norpar åt sig chipspåsar och dylikt. Lägg därför allt av värde i din stängda väska eller ficka när du är i det området.

Läs mer här: https://destinationthailand.nu/phuket/big-buddha/

Ja… den är ännu större än så.

En rad mindre statyer finns utplacerade runt Big Buddha.

En rad mindre statyer finns utplacerade runt Big Buddha.

Helt otrolig vy från platsen vid Big Buddha och restauranger runt omkring.

”Utan kärlek befinner sig mänskligheten i en mycket svår situation. Utan kärlek kommer vi att möta överväldigande svårigheter i framtiden. Kärlek är det viktigaste i allt mänskligt liv.

– Dalai Lama –

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s