Ett lugnare liv i Thailand

Det var en stor anledning till vår flytt – att minska stress och dra ner tempot på våra liv. Och det har vi gjort!

Vi är utomhus 90% av vår vakna tid och livet är mycket lugnare här än i Sverige… begäret efter materiella ting avtar än mer och bekräftar att det enda viktiga vi egentligen har är kärleken och de människor vi väljer att omge oss med. Vissa rent fysiskt nära, andra ett videosamtal bort eller nära via sociala medier.

Värmen här gör att man automatiskt drar ner på tempot… men det är också något annat, en mentalitet hos thailändarna att det som kan göras imorgon… det tas imorgon. Eller någon annan dag!

Många thailändare lever för dagen och är inte intresserade av att samla saker på hög eller fylla bankkontot med pengar. De är nöjda med att de och deras familj har magen fylld av mat och att de har någonstans att sova.

Det här tankesättet gör att vi västerlänningar måste möta thailändare, och i det här fallet, ofta våra anställda på ett helt annat sätt än i Sverige där vi är vana att vara vansinnigt mycket mer effektiva.

Man ser på tiden på ett helt annat sätt här… klockan två imorgon behöver nödvändigtvis inte vara just klockan två eller ens imorgon.

Banken, revisorn och andra tjänsteföretag hjälper dig med det du förväntar dig av dem. Ibland. På deras villkor. Som kan skifta från dag till dag.

Anställda dyker upp. Oftast. Elen kommer och går. Men på något vis fungerar (nästan!) allt i landet ändå.

Tålamod och ödmjukhet är något som beprövas och man intar ganska snart ett läge där man inser… att allt kan vara på ett annat vis än det man är van vid – och vara lika bra ändå!

Kanske är det därför vi svenskar trivs så bra här i Thailand – vi behöver lite ostrukturerat kaos i våra förutsägbara mellanmjölksliv? Lite som att åka med SJ, man vet aldrig riktigt vad som kommer att hända, om man kommer fram eller inte. Så, boka en resa till Thailand eller åk ett galet SJ-tåg när du behöver göra något crazy nästa gång!

Kamala beach är en av Phukets pärlor.

På vår gata i Kamala!

”Vill inte komma nånstans, vill bara ta mig lite längre än hit.”

– Lars Winnerbäck –

Hyra hus i Thailand

Svenska skolan i Thailand

Annonser

2 kommentarer Lägg till

 1. Tack för ditt mejl. Det var den bästa beskrivning av Thailand som jag har läst.

  Gilla

  1. husikamala skriver:

   Åh, vad roligt att höra!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s