Struktur och rutiner

När man tar över ett företag måste man först lära sig hur allt fungerar innan man kan börja ett förändringsarbete åt något håll.

Det är precis det vi har gjort första året; vi har lärt oss verksamheten, förbättrat och ändrat enklare saker på studs och börjat utforma planer och strategier för kommande år.

Det är spännande att sätta en plan för sina gemensamma idéer och sedan praktiskt genomföra den tillsammans. Man upptäcker nya styrkor och förmågor hos sina kollegor som man tidigare inte visste fanns.

I ett nytt land, i en för oss ny verksamhet är det viktigt att vi litar på, stöttar och kommunicerar med varandra. Vi använder moderna online-verktyg som till exempel Asana för att delegera och hålla reda på alla våra kommande uppgifter i företaget.

Som ett mindre företag med en handfull anställda är det viktigt att allt flyter på och att tiden används rätt. Med Asana slipper du dubbelkolla med kollegan att hen gjort sitt – du ser det i systemet! Du kan dessutom enkelt hålla isär 30 olika boenden och vad som behövs göras i varje hus på det här viset.

Vi skräddarsyr våra roller och försöker att göra det som var person är bäst på. Resten lejer vi bort till professionella företag som får sköta sina olika kompetensområden.

Grymma samarbetspartners är bland det viktigaste vi har. Vi byter ofta tjänster och är varandras ambassadörer vilket skapar mångåriga relationer oavsett vilket företag/projekt du råkar jobba på för tillfället.

House in Phuket är ett roligt och fritt arbete där man aldrig vet vad dagen har att bjuda på. Det passar oss företagsledare väldigt bra då vi är tre spontana och flexibla personer som älskar att jobba.

En vanlig dag checkar vi in glada och förväntansfulla gäster från världens alla hörn. Vi gör kontorsarbete, jagar leverantörer, jobbar på vår marknadsföring, prutar priser på inköp, kommunicerar med potentiella och inbokade gäster. Vi kontrollerar hus, pooler, räkningar och städning, ser över våra bokningssiter, väntar på leverantörer och anställda som kanske dyker upp.

Thailändare säger ofta ”ja” eller visar att de förstått fast de inte har det. Det gör att man ibland hamnar i annorlunda situationer som måste lösas med kreativa metoder.

En ovanlig dag räddar vi alla saker från kontoret på grund av översvämning eller skjutsar en gäst till doktorn. Däremellan hämtar vi och lämnar barn på skolan, lagar eller köper färdig mat, skjutsar barn till träning eller kompisar.

Vi har med andra ord en vanligt ovanlig vardag i ett sjukt skönt klimat.

Nedan: Bilder från vårt arbetsliv!

Kamilla har precis satt nya rutiner med en samarbetspartner.
Vi förlägger möten och luncher där det passar för dagen. Väder, vind, humör, sällskap och dagens agenda avgör.

Lunchpaus!

Ibland är dagens kontor en flygplats!
Janne är alltid på gång!
Ibland tar vi våra möten här med lite AC för omväxlings skull.
 Fotograf Pierre Pocs från Eskilstuna in action när han fotar åt House in Phuket.
Fotograf Pierre Pocs från Eskilstuna in action när han fotar åt House in Phuket.
Det är skönt att jobba på stranden, det fungerar toppen då alla restauranger har fritt wi-fi.
Här spelade vi in en filmsnutt till sociala medier.
Vi möter glada och förväntansfulla semesterfirare från världens alla hörn.

Telefon och dator gör att vi kan ha helt mobila kontor och jobba där det passar för dagen.

Hyra hus på Phuket

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s