Arbeta i Thailand

Vad gör vi på House in Phuket en vanlig dag på jobbet?

Varenda dag är olik den andra och man vet aldrig vad dagen har att bjuda på. Det kan ske mindre eller hur mycket otippade saker som helst…

Med tanke på klimatet i Thailand och hur man bygger och löser saker, finns alltid något att reparera, måla eller byta ut. Den starka solen och monsunregnet går hårt åt alla material både inom- och utomhus.

Gäster kommer och checkas in från jordens alla hörn, främst från Sverige, China, Spanien, Tyskland, England och USA. Det är spännande möten med förväntansfulla semesterfirare och olika kulturer.

Två annorlunda händelser var:

1) När en gäst ville att vi skulle tömma ur poolen lite, för att den var ”för djup”. Vi talar om en jätte-jättestor pool. På typ 10 meter.

2) När en gäst ville ha nya lakan bytta för att en geckoödla spatserade rakt över sängen framför ögonen på oss. En gecko är ca 8 cm lång och de finns överallt. Alltid.

(Ha, ha, ha…)

Vattenförsörjningen och elektriciteten är lite sisådär i hela landet och kräver utryckningar då och då. Vår Handyman ordnar ofta saker på dygnets alla tider.

Om det regnar väldigt mycket kan det dock hända att thailändare inte dyker upp på jobbet förrän regnet lättat. Sedan arbetar de gärna natten lång i svalkan om möjlighet finns då dagarna kan vara väldigt varma. Här får vi svenskar verkligen ta seden dit vi kommer och se prestation framför exakta klockslag som vi är vana vid.

Men krisar de – då finns de alltid där, vår fantastiska personal, oavsett vilken tid på dygnet det är!

Vår städerska ser till att alla rum är fina, och hennes man målar, spikar, skjutsar saker, högtryckstvättar uppfarter, väggar och tak.

Utöver detta skall själva företaget vårdas, med ekonomi, inventering, investeringar, samordning, ledning, marknadsföring, bokningar, försäljningskanaler, scheman och framtidsplaner.

Med andra ord; det finns alltid något att göra på House in Phuket!

Allt kan köras iväg på moppen med sidovagn. Allt….! Ha ha ha…Vissa jobbade både i Sverige och i Thailand och pendlade fram och tillbaka under ett år. Nu är det svenska bolaget sålt och fokus ligger på Thailand. Ett företag i taget räcker!Efter en hård dag på jobbet skämmer vi ofta bort oss med massage, fotvård eller snygga naglar, vilket är galet billigt här. Det är ungefär samma pris på en timmes massage som på ett glas vin ute på krogen i Sverige…!

Hyra hus i Thailand

Annonser

2 kommentarer Lägg till

 1. Kristina Ekberg skriver:

  Låter helt fantastiskt! Har det varit svårt att vänja sig vid annat klimat året om? Hur är det med hemlängtan? Mvh Kicki /thailandsälskare💕

  Gilla

  1. husikamala skriver:

   Hej Kicki,

   Vi är riktiga soldyrkare som älskar klimatet här. Den kalla årstiden i Sverige är faktiskt en stor anledning till vår flytt. Hemlängtan kommer och går, det har varit blandade känslor. Ens nära och kära önskar man ju alltid att ha hos sig… men som tur är finns videosamtal så att man kan se varandra nästan så ofta som man vill. Det gör saknaden efter familj och vänner aningen lättare.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s