Vad är en visa-run?

I Thailand får du bara vistas 30 dagar med ett vanligt turistvisa. Det är inget som du ansöker om, utan det ingår liksom i flygbiljetten, att det är okej att du är här så länge.

(Det finns även 60 och 90 dagarsvisa, men det är en helt annan historia.) Efter dessa 30 dagar uppsöker du ett Immigration-kontor och ansöker om 30 nya dagar. (Om du undrar hur det går till, kan du läsa mer i ett tidigare blogginlägg här.)

Efter dessa nya 30 dagar måste du ut ur landet i minst ett dygn. Det kallas för visa-run. Många passar på att flyga till Penang eller Kuala Lumpur i Malaysia då det är endast 1,5 timme bort. Biljetten ligger på lite över 600 kronor tur och retur. Taxi är mycket billigare i Malaysia än på Phuket och kostar typ… ingenting. Men välj en taxi med taxameter så att du vet att det blir rätt!

Ett lite mindre dubbelrum med centralt läge, wi-fi och frukost kostar ungefär 150 kronor natten för 1-4 personer.

I Kuala Lumpur äter man tydligen fantastisk indisk mat. Och alla har vi väl drömt om att se de stiliga tvillingtornen i verkligheten?

Imorgon bär det av… lovar att berätta mer efter den egna upplevelsen.

Hoppas att det är så coolt som alla säger! 😁

Vill du också bo länge i Thailand?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s