Soi dog – dog rescue center i Phuket town

Det här är en helt otrolig organisation som växer så att det knakar. Deras arbete går främst ut på att vaccinera och kastrera herrelösa katter och hundar.

Sedan släpper de tillbaka djuren där de fann dem, för att de inte ska tappa sin rang i området. Om djuren är skadade behandlas de och släpps tillbaka inom tre månader. Går det längre tid än så, försöker man att adopteras bort dem till ett kärleksfullt hem istället.

Hit får man åka på ett besök av ren nyfikenhet eller för att anmäla sig som volontär!

Det krävs många extra händer för att organisera de 700 katter och hundar som finns på Soi dog. De behöver rastas, matas och behandlas, men också kelas med för att bli redo för adoption.

Det finns många olika avdelningar för valpar, gamla, sjuka och känsliga hundar. Rehabilitering, sjukhus och rastgårdar huserar på ett större område än vi hade trott innan vårt besök. Allt är rent, bra organiserat och fyllt av människor som verkar älska det de gör. Vår guide var en engelsman som arbetat här flera år och som hade många härliga historier att förtälja.

Soi dog arbetar med:

– att vaccinera och kastrera hundar och katter. (över 245 TUSEN stycken hittills!!!)

– att aktivt för att få bort den illegala handeln med hundkött som fortfarande finns i Asien.

– att utbilda skolbarn i hur man behandlar djur.

– att mata hungriga gatuhundar och katter.

– behandla sjuka och skadade hundar och katter.

Soi dogs vaccinationsprogram hjälper till att eliminera rabies. Phuket är den första provinsen som bedömts som rabiesfri av World Health Organisation.

Det finns många hundar och katter som behöver nya permanenta hem. Soi dog tar inget betalt, men kostnaden för transporten får man stå för själv, och djuren skeppas till många olika länder runt om i världen. Om du är här på semester och vill bidra, kan du anmäla dig som frivillig att transportera ett djur till tex Sverige, där en ny fosterhusse eller matte tar emot på flygplatsen. Behovet är stort och det kostar dig inget. Men belöningen må bli stor i form av lycka, när du överräcker en hund eller katt till sin nya ägare!

Läs mer här: https://www.soidog.org

Boka boende i Thailand

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s