Lite chikungunya virus, innan årets slut också då…!

on

Ja… mycket har hänt här på våra 15 månader i Thailand. Eller vad tycker ni? Ha, ha,ha…

Häromdagen fick vår 10-årige son 40 graders feber i två dagar, som sedan gick ner till 38 grader en dag (samt två spyor). Han blev sedan feberfri till julafton men började få lite prickar. Utslagen ökade, kliade och spred sig till hela kroppen under två dagar. Han hade ont i huvudet och i benen när han gick.

Eftersom vi alla haft Denguefeber en gång såg vi att symtomen var lika men febern lite för kortvarig och prickarna alldeles för många… men ändå var det mycket lika symtom.

Vi åkte till nybyggda City Care clinic i Kamala där vi mottogs fint. Wow! Snacka om att ge kundservice ett nytt ansikte. Eftersom jag själv varit där och plockat bort stygnen efter moppe-olyckan visste jag att servicen var utmärkt och att personalen var lugn och kompetent.

Mycket riktigt var det en elak mygga som vår sons tillstånd berodde på, men de ville veta om det var dengue eller ej. Blodprov togs som visade negativt och man fastslog att det istället var Chikungunya virus.

Dessa mygg är också dagaktiva vilket gör det svårt att värja sig för dem. Hua!

Samtidigt ska vi ska komma ihåg att dessa exotiska virus är mest läbbiga för oss då vi är så obekanta med dem i Sverige.

Den unga trevliga doktorn lugnade oss också med att ingen i alla fall dör av detta. Han ordinerade vätska, vila, Atarax, Cettex och en mild kortisonsalva.

Nu mår pojken bättre, men det kunde ta 14 dagar innan allt var helt över. Och kom symtomen åter, fanns risk för återkommande symtom under de följande två åren… Peppar, peppar, hittills är allt grönt.

Chikungunya virus ger röda prickar och rodnader över hela kroppen.Chikungunya virus ger röda prickar och rodnader över hela kroppen.
Chikungunya virus kommer från myggors bett.
Chikungunya virus sprids via myggor.

Chikungunya virus

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s